NAGYMESTER – Maitre Pham Xuan Tong

Ez a stílus még magyarországon nem ismert kinai-vietnami eredetű harcművészet. Nagymestere Maitre Pham Xuan Tong, aki Maitre CHAU QUAN KI nagymester első tanitványa volt.

Pham Xuan Tong a vietnami harci művészetek történetének élő legendája, aki különleges módon tudta egyesíteni származását és kulturális örökségét.Ninh Binh-ben született, Nam Dinh város közelében Vietnamban. Kiváltságosként tanulhatott Chau Quan Ki-től kínai stílust, és a nagybátyjától Pham Tru-tól hagyományos vietnami stílust.

1968-ban elérte, hogy a nyugati féltekén teljessé tegye saját kulturális felkészültségét a Franciaországban tanultakkal: anatómiával, pszichológiával stb., így tudott alkalmazkodni az európai gondolkodásmódhoz. Ezek különlegessége, hogy három kultúra vezette őt egy tanítási módszer és stílus kifejlesztéséhez, amelynek neve: QWAN KI DO-QUAN KHI DAO.

A Nagymester Pham Xuan Tong

Bemutatóit mindig a lelkesedés hatotta át a látogatók részéről és tette őt híressé az egész világon. Hírneve ellenére a mester alázatos maradt, megőrizte szeretetét a vietnami kultúra, a barátság és az önzetlenség iránt. Ma a Francia állam alkalmazottjaként dolgozik, testnevelést tanít Toulonban, ahol ő a felelős a rendőrség fizikai felkészültségéért. Ugyanakkor folytatja a küzdelmet a saját művészetéért és kultúrájáért, amely visszatükrözi, hogy a mester nagyon szereti vietnami örökségét. A Mester feladata, hogy megismertesse nemzetközi szervezetként a World Union of Qwan Ki Do-t, és nemzeti bizottságokban működtesse több mint 20 országban.

Magor Harcművészeti EGYESÜLET

Székhely: Százhalombatta, Lehel út 78. Nyilvántartási száma: TE - 6549
Adószáma 18516500-1-13
Számlaszáma: Raiffeisen Bank 12012228-01437562-00100007
Képviselő: Jánosi Sándor egyesületi elnök, QKD-H Technikai Igazgató

FACEBOOK OLDALUNK